Vad är spelpaus och hur fungerar det?

1 januari 2019 kom en skärpt lagstiftning för spel. Genom spelpaus kan du stänga av dig från spel och marknadsföring. Anledningar till att du kan vilja göra detta kan vara flera. Exempelvis kan du önska att pausa spelandet för att det blivit lite mycket och tar tid.

Oavsett vad anledningen är har den tillkommit för din trygghet och gäller inte bara spel. Du väljer även bort spelreklam eller marknadsföring för olika spelbolag. Detta gäller endast för spelbolag med svensk licens. Alla spelbolag som vill erbjuda spel i Sverige måste inneha denna licens och alla är anslutna till spelpaus.

Hur använder jag spelpaus?

För att aktivera spelpaus aktiverar du detta direkt på sidan du spelar. Genom att registrera dig för spelpaus stänger du av dig från allt onlinespel, men även trav, fysiska spelautomater och spel i butik. Läs mer på nätet om du vill ha mer information. Som spelare bestämmer du själv hur länge du önskar avstängning. Däremot när du väl valt att stänga av dig går det inte att ångra. Tiderna du kan stänga av dig på är 1, 3 eller 6 månader. Du kan även välja tillsvidare vilket innebär minst ett år. Efter den tiden kan du ändra inställningen men du är som sagt avstängd i minst ett år.